Museum aan het Vrijthof te Maastricht

Museum aan het Vrijthof te Maastricht

Museum aan het Vrijthof te Maastricht

Dit monumentale 18e-eeuwse pand in Maastricht is onlangs ingrijpend verbouwd. Naast de achttiende- en vroeg-negentiende-eeuwse stijlkamers wordt een overzicht geboden van vijf eeuwen maakindustrie in Maastricht.

Daartoe zijn enkele zalen gewijd aan historische personages uit de geschiedenis van de stad, zoals keizer Karel V, de drukker Jean-Edmé Dufour, de welgestelde familie Bonhomme, de ondernemer Petrus Regout en de tekenaar Philippe van Gulpen.

In het Museum is gekozen voor het toepassen van veel LED verlichting. Het nieuwe, door LRS ontworpen, getekende, geleverde en geprogrammeerde lichtregelsysteem moest dus aan nogal wat eisen voldoen. Het systeem bestaat uit diverse DMX sturingen, DALI sturingen en fase afsnijddimmers die door een overzichtelijk kleuren touch screen worden aangestuurd. Naast de bediening middels dit touch screen is er ook een geavanceerde koppeling met het AV systeem van het Museum.

Dankzij een goede samenwerking tussen de lichtontwerper, installateur en LRS Solutions maakt het Museum inmiddels al een aantal maanden met plezier gebruik van hun nieuwe lichtregeling.

 

Bent u benieuwd wat LRS Solutions voor u kan betekenen?

Neem contact op en laat onze specialist Jimmy van Bemmel u adviseren!

Jimmy van Bemmel

Jimmy van Bemmel

Directeur