Huis van gijn

Het huis aan de Nieuwe Haven 29 werd in 1729 gebouwd in opdracht van Johan van Neurenberg, een rijke regent. Simon van Gijn, zakenman, jurist en verzamelaar woonde hier van 1864 tot zijn dood in 1922. Zijn huis en het merendeel van zijn verzamelingen liet hij na aan de Vereniging Oud-Dordrecht met de opdracht de collecties openbaar te maken en het huis als museum in te richten.

Voorwaarde was dat het interieur zo veel mogelijk in tact zou blijven. In 1925 werd het huis opengesteld voor publiek. Naast interieurs uit de 17de, 18de en 19de eeuw beschikt het museum over een collectie kunstnijverheid, een speelgoedverzameling en een grote collectie historieprenten, de Atlas Van Gijn.

Doormiddel van ons draadloze RAKO systeem konden we in museum Huis van Gijn alle verlichting perfect aansturen en dimmen zonder hele grove aanpassingen te moeten gaan maken aan de bekabeling. Vanwege de oude karakteristieke monumentale vormgeving was het onmogelijk om hier grove aanpassingen zoals freeswerk te doen. Op deze manier hebben we de techniek van nu en de looks van vroeger.